Friday, 4 January 2013

Kawan / Sahabat / Teman / BFF

Assalamualaikum ..

Kawan.. Teman .. Sahabat.. BFF ..

 Mesti tahu maksud semua tu kan... Mustahil manusia yang hidup di dunia ni tiada kawan. Tipu lah. Mungkin yang membezakan semua tu adalah keikhlasan kita untuk bersama dengan mereka. Orang ada kata .. Kawan tu tempat kita untuk mengadu dan macam-macam lah.. Ada juga yang kata kadang ada kawan yang makan kawan. Tu semua sudah lumrah dunia. Kita ni cuma mampu lalui dan harus kuat untuk hadapi semua dugaan yang mendatang. Siapa kuat dia masih berdiri.. Siapa lemah dia mungkin tumbang keseorangan terkapai-kapai mencari arah hidup yang dia ingini. 

Alahaiii... Macam berfalsafah pulak aku ni. Cewahh :p

Bagi aku kawan tu pelengkap hidup aku seperti family dan juga saudara mara aku tu semua.. Mereka ni lah yang menjadi penyeri hidup, penawar duka lara dan banyaklah. 
That's Y aku sangat Sayang Kawan aku SEMUA. Ingat ya SEMUA .. Aku takkan bezakan kawan-kawan aku. So, adil kan. Semua dapat kasih sayang aku tu. Hehe 

Macam HARAPAN pulak .. ( <__< ) 

Sejak dari sekolah rendah lagi aku sudah punya ramai kawan dan sampai sekarang masih lagi ber-contact orang bilang. Cehh . Means kami semua tak lost contact lah. Tu lah gunanya social network sekarang ni weii. Dunia dihujung jari kata romate aku. Hehe

Rasa-rasanya kalau aku nak kira mungkin ramai sekali kawan aku kalah follower retis-retis ni semua... Haha . Cuma yang bezanya kami rapat dengan tak seberapa rapat.. Itu saja pun. Tapi kalau jumpa still tegur bah orang bilang.. 












Jika anda rasa anda kawan aku.. So, anda Bertuah sebab dapat kawan macam aku. HAHA. Overnya jugakk... :p 

Tapi aku bukan jenis yang memilih kawan sebab jika anda kenal siapa aku maka anda tahulah macam mana jenis kawan-kawan aku. HAHAHA. Sekian.


p/s : Jangan Risau.. Jika anda punya rahsia yang anda beritahu dengan aku maka rahsia anda akan tersimpan rapi sehingga akhir nyawa ini bernafas. Jangan Risau lah.. 
Aku takkan khianat kepercayaan anda. Itu Janji saya. #eehhh apa kaitan ni dengan semua. HAHAHA

SAJA MAHU BAGITAHU BAHHHH !!!

No comments:

Post a Comment