Wednesday, 22 May 2013

Saturday, 12 January 2013

UniNiaga.


Assalamualaikum…

Apa khabar korang semua ?? :D . Harap semua happy ya macam Tuan Punya Blog ni. Kekeke
Entry kali ni macam nak sangat tulis pasal memori lalu disaat berumur 18 tahun gituu.. HAHAHA

Entry ni dibuat sebab rasa rindu tu sudah membuak-buak orang bilang bah.. :D
Siapa yang tak rindu dengan kawan-kawan kan ?? Anda ?? Alahh.. Jangan nak malu sangatlah.
I know what you feel bah. Kahkahkah :p

FYI.. Aku dah ter-miss gila babeng dengan semua budak UniNiaga ni tauuu.. Hanya Allah saja yang tahu macam mana perasaan tu.. Huhh :/

Aku rindu masa kami gilak-gilak dulu bah time dalam kelas, luar kelas, extra kelas tu, ber-picnic lah. Fuuhhh… Banyaklah kami buat.  1 tahun setengah pulak tu. Apa yang tidak berabis kami jadi Gilak. HAHAHAHA !!!!

Korang nak tengok tak budak kelas aku… Alahh budak kelas aku masa form 6 di SMK Kuhara tuu..
Kami lah BUDAK UNINIAGA yang paling bising di antara kelas yang lain. It’s Normal babe !!!!!!
Well selaku Ketua Kelas Terbaik masa tuu… aku mungkin ketua kelas paling busy dan sempoi . Budak kelas aku cakap lah.  *bab Ketua Kelas Terbaik tu betul ya..  Siap naik pentas lagi ambil piala dan sijil tauu… Jangan main-main dengan aku..* HAHAHAHA (>_>)
Bilik guru pun asyik tengok muka aku saja sebab over nak panggil cikgu kalau lambat masuk kelas.. Padahal niat di hati mahu jenjalan saja tuuu. HAHAHA. Sampai cikgu-cikgu pun dah kenal dengan muka ni.. :p … Part paling best sebelum nak panggil cikgu tu.. Mestilah singgah kantin dulu beli kuih-muih yang ada untuk santapan ketika cikgu mengajar nanti.   Sambil study sambil makan okeiii.. *Jangan Risau.. Cikgu kami memang benarkan asal kami selesa.* Okeiii.

Nak di sinopsiskan cerita.. Kelas kami tak banyak lelaki just ada Aku, Saddam, Dedet, Mawan, Nazrin, Herman, Azmi, Hisham dan Shazwan.  Yang perempuan pulak menguasai keseluruhan ahli-ahli kehormat UniNiaga. HAHAHA !!!
Budak Perempuan pulak bermula dengan si Liyana iaitu assistant Terbaik I ever had. Haha. Lepas tu si Rozy, Ummi, Ramlah, Asniah, Niemah, Atieqah, Tan Yun Wei, Charlene, Ana, Betty, Fazila, Farah, Syatira, Maznorizah, Julie, Aida, Gia , Iffa, Aisyah, Amierah, Radhio Atin, Mimi, Jane Jane and last si Andi (tak lama sebab sambung SPA8) . Guru kelas kami pulak Cik Sabariati Ripe ( Pengajian Perniagaan) yang anggun dan ayu orangnya. HAHA !! Macam geng pun adooo. Cikgu yang lain ajar kami tak ramai sebab subjek pun bukan banyak pun kan.. alahh form 6 bah..

En. Adam Aiman – Pengajian Am 1
Pn. Chong Oii Lee – Pengajian Am 2
Cik Wawa – Mikro ( konco berat )
Pn. Vivi Sofiah – Makro
Pn.Rashidah – Bahasa Melayu

*Mostly semua cikgu aku sempoi gila lah.. Paling sporting bah.. Awesome lah.*

Mesti pelikkan sebab aku masih ingat mereka semua ! Aku kan Ketua Kelas Terbaik. HAHAHAHAHA !!!
 Alahh, This is Sabril lah weii.. Petik jari saja pun.. :p

Okeeiii.. Banyak pulak aku merapu… Nahh ni aku bagi tengok kamu budak kelas aku..
  














Comelkan kami semua.. Jujur ya :p . HAHA ( -_____- )
Actually, kalau nak cerita semua sampai bila mau habis weii.. Nanti tak pasal-pasal kamu boring pulak baca kan.. HAHAHA !!! Alah.. aku pun manusia okeii.. Normal lah tuu..

So, malaslah nak cakap banyak.. Yang penting AKU RINDU SEMUA KENANGAN UNINIAGA !!!

   

                  p/s : Actually, aku juga paling bising dalam kelas sebab asyik nak bercakap saja. HAHA. Penyakit tu macam sampai sekarang pun masih ada.. Nampak kannnn ?? ssssshhhhh diam saja lah ya. 

Friday, 4 January 2013

Kawan / Sahabat / Teman / BFF

Assalamualaikum ..

Kawan.. Teman .. Sahabat.. BFF ..

 Mesti tahu maksud semua tu kan... Mustahil manusia yang hidup di dunia ni tiada kawan. Tipu lah. Mungkin yang membezakan semua tu adalah keikhlasan kita untuk bersama dengan mereka. Orang ada kata .. Kawan tu tempat kita untuk mengadu dan macam-macam lah.. Ada juga yang kata kadang ada kawan yang makan kawan. Tu semua sudah lumrah dunia. Kita ni cuma mampu lalui dan harus kuat untuk hadapi semua dugaan yang mendatang. Siapa kuat dia masih berdiri.. Siapa lemah dia mungkin tumbang keseorangan terkapai-kapai mencari arah hidup yang dia ingini. 

Alahaiii... Macam berfalsafah pulak aku ni. Cewahh :p

Bagi aku kawan tu pelengkap hidup aku seperti family dan juga saudara mara aku tu semua.. Mereka ni lah yang menjadi penyeri hidup, penawar duka lara dan banyaklah. 
That's Y aku sangat Sayang Kawan aku SEMUA. Ingat ya SEMUA .. Aku takkan bezakan kawan-kawan aku. So, adil kan. Semua dapat kasih sayang aku tu. Hehe 

Macam HARAPAN pulak .. ( <__< ) 

Sejak dari sekolah rendah lagi aku sudah punya ramai kawan dan sampai sekarang masih lagi ber-contact orang bilang. Cehh . Means kami semua tak lost contact lah. Tu lah gunanya social network sekarang ni weii. Dunia dihujung jari kata romate aku. Hehe

Rasa-rasanya kalau aku nak kira mungkin ramai sekali kawan aku kalah follower retis-retis ni semua... Haha . Cuma yang bezanya kami rapat dengan tak seberapa rapat.. Itu saja pun. Tapi kalau jumpa still tegur bah orang bilang.. 












Jika anda rasa anda kawan aku.. So, anda Bertuah sebab dapat kawan macam aku. HAHA. Overnya jugakk... :p 

Tapi aku bukan jenis yang memilih kawan sebab jika anda kenal siapa aku maka anda tahulah macam mana jenis kawan-kawan aku. HAHAHA. Sekian.


p/s : Jangan Risau.. Jika anda punya rahsia yang anda beritahu dengan aku maka rahsia anda akan tersimpan rapi sehingga akhir nyawa ini bernafas. Jangan Risau lah.. 
Aku takkan khianat kepercayaan anda. Itu Janji saya. #eehhh apa kaitan ni dengan semua. HAHAHA

SAJA MAHU BAGITAHU BAHHHH !!!

Thursday, 3 January 2013

Merana Kerana UNTA !

 
Assalamualaikum.. 

Sorry sebab lambat update blog ni macam dah penuh dengan habuk dah.. fuuuuuuuu...
Maklumlah sekarang ni kan musim final exam.. busy sangat-sangat.. Even diri sendiri pun "hampir" tak terjaga. HAHAHA. 

BUSY + STRESS + PENAT + O _ O = Result ? 
Aku redha tapi bukan pasrah sebab aku dah berusaha sedaya mungkin. Wahh
Exam sudah bermula pada 02/1/2013.. First paper pulak adalah Business Communication. Gila punya Gila. Fuhhh . Stress juga weii. Tapi Alhamdulliah sebab dapat jugak jawab walaupun rasa ragu-ragu juga. #ehhh . Esoknya pulak 2 killer paper sekaligus.. Paper Organizational Behavior dan Business Statictic... Rasa nak pengsann saja tapi demi rasa tanggungjawab tu aku kena juga kuatkan hatiiii.. Kedua belah otak aku berfungsi untuk menelaah semua dalam buku tu. 

Otak Kiri - Business Statistic
Otak Kanan - Organizational Behavior

Dan.... aku berhasil juga jawab walaupun rasa pelik dan kelakar juga dengan jawapan yang diberikan itu. HAHAHA. Aku berserah pada Allah sahaja. Moga nampaklah keberhasilannya tu erkk. 

Tapi... moment paling lucu adalah disebabkan oleh paper OB yang membuat seluruh jiwa raga budak tahun 2 SPKAL dan sesetengah senior juga merasa tersiksa jiwa raga disebabkan munculnya UNTA ( CAMEL Theory ) dalam soalan yang mengundang cacian dan kehampaan dalam wajah-wajah mereka dan termasuklah aku sendiri. HAHAHA . 

Persoalannya... Kenapa mesti UNTA  ?? Tiada haiwan lain kah ? Dah lah UNTA tu lemah semacam ! Pelik :O . Huhh :/ 


Ni lah UNTA bagi yang tak tahu tu ! HAHAHA. Manalah tahu kan ada yang lupa-lupa ingat. Jangan malu lah.. Tak salah punggg..

Apa-apapun aku berhasil juga jawab walaupun dengan gorengan tahap MasterChef yang paling cun lah orang bilang. Kekeke XD. 

Akhir sekali... Aku rasa macam rasa lega sikit sebab 3 paper dah lepas ! Now, masih ada 3 paper lagi yang menanti.. Huhh :/ Moga aku bersedialah.. Doakanlah keberjayaanku ya..Nanti aku pun doakan kalian juga bah..
Harapan terakhir.. Moga Dr. Magdelene bagi kelonggaran bila memeriksa kertasku tu.. Sayangilah aku..Pleaseeeeee :)))) 


                     p/s : Selamat Maju Jaya pada semua yang ambil exam tu yaa... Saling mendoakan kejayaan kita bersama...  Ingat tak baik pentingkan diri #ehhh.